Thursday, July 19, 2012

Ciorba de ardei umpluti


Ciorba de ardei umpluti

Ingrediente:

800 g carne tocata,
15 ardei
50g orez,
1 ou ,
piper, sare, boia,
1 lingura faina alba,
delikat

Zarzavat:
 2 cepe mai mici, 4-5 morcovi, 2-3 patrunjei radacina, 50 g orez, 1 legatura frunze de patrunjel, sare, 250- 300 ml bulion, smantana.



Mod de preparare:

Punem la fiert intr-o oala de 3-4 litri zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Cand fierbe zarzavatul adaugam ardeii umpluti, pe care ii pregatim intre timp. Tot acum adaugam in ciorba orezul spalat bine si scurs de apa. Lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit 20-25 minute pana se fierbe orezul. Dupa ce stingem focul, adaugam patrunjel tocat marunt si optional se poate consuma ciorbica cu 1-2 linguri smantana, care se adauga la servire, in farfurie.