Ardei umpluti
Ingrediente:
12 -15 ardei grasi
500-600g carne tocata de curcan
4 linguri orez
1 ou
2 cepe medii
1 morcov
2 linguri pasta de tomate
500ml bulion
100ml ulei
3 rosii
1 lingura faina
patrunjel verde tocat
Sare
piper
Mod de preparare:
Ardeii se curata si se oparesc. Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam dupa care adaugam carnea, verdeata, sarea ,piperul si oul putin batut.
Amestecam totul si luam de pefoc.Cu acest amestec se umple ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala, punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert,aproximativ 50 de minute la foc mediu.
Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote .